Skip to content

Het logo is een mozaïek van Vera Bosch met het thema: geboorte van het licht. De mozaïek is gebaseerd op haar gedicht Compassie

Nu ben ik
Vrij en verbonden
Geliefd
Zonder te veranderen
Hoe het was
Ik heb me overgegeven aan de stroom
En wat me overdonderde en beangstigde…
Bleek een droom te zijn
Ik raakte vrij
Van de illusie
Te zijn hoe het was

Het centrum

Het CBI, een pioniersplek van onze gemeente, richt zich op mensen die op zoek zijn naar innerlijke vorming en groei. Het CBI bouwt aan een netwerkgemeenschap van zinzoekers. Het biedt laagdrempelig retraites, meditatieve activiteiten en cursussen. Het centrum wil kloosterachtige sereniteit uitstralen, opdat genezende stilte en spiritualiteit beleefd kunnen worden.

Door samen activiteiten te doen ontstaat verinnerlijking, verstilling en onderlinge herkenning, verbondenheid en betrokkenheid.

Om deel te nemen aan het programma van het centrum is een relatie met de kerk niet noodzakelijk. 

Via onze website houden we je op de hoogte en kun je aanmelden voor onze activiteiten. Deze vinden vaak plaats in de Dorpskerk/Trefpunt in Leiderdorp.

Maak kennis met ons

De activiteiten van het Centrum voor Bezinning en Inspiratie worden gecoördineerd door een stuurgroep. De activiteiten worden soms door hen verzorgd, soms door een extern persoon. 

Stephan Kurtzahn

Stephan is – naast dominee in de Protestantse Gemeente Leiderdorp – gediplomeerd geestelijk begeleider en coach. Ook geeft hij cursussen en retraites van het CBI.

Mary van 't Woud

Mary is het eerste contact vanuit het CBI, bijvoorbeeld voor aanmeldingen. Daarnaast organiseert zij de workshop iconen schilderen.

Liesbeth van Meeteren

Liesbeth verzorgt de retraites en stilte-wandelingen.

Edith Nijenhuis

Edith schrijft de teksten en doet de PR en communicatie van het CBI.

Cathelijn te Koppele

Cathelijn is verantwoordelijk voor het bouwen en ondehouden de website.

Meer informatie

Het Centrum voor Bezinning en Inspiratie geeft ruimte aan nieuwe vormen van spiritualiteit en kerkzijn. Hierbij gaat het om kleinschaligheid, luisteren naar elkaar, samen zoeken naar betekenis van geloof voor jezelf en voor de wereld. We bieden hiervoor onder andere meditatie, vieringen, retraites en mindfulness aan. De nadruk ligt op de persoonlijke innerlijke ervaring.

 

Het Centrum startte in oktober 2016 binnen de Protestantse Gemeente Leiderdorp in het complex van de Dorpskerk/Trefpunt. In aanwezigheid van de kerkenraad is op 13 maart 2017 de samenwerkingsovereenkomst met de PKN ondertekend, waarmee deze pioniersplek onderdeel is geworden van de Protestantse Kerk in Nederland. Voor het Centrum betekent dit extra ondersteuning bij de ontwikkeling. We hebben de ambitie om verder uit te groeien tot een levende gemeenschap voor zingeving en innerlijke groei.

Meer van ons weten?

Gebruik het contactformulier hieronder of neem een kijkje bij aanbod

Contactformulier

Telefoon
Adres
E-mail
IBAN