VERINNERLIJKEN, VERSTILLEN, HERKENNEN, VERBINDEN en BETREKKEN

Retraite-dag Ruimte voor Rouw

Ieder mens maakt verliezen mee. Tegen een verlies kan niemand zich wapenen, verlies hoort bij ons leven. Gevoelens die daarbij horen, zijn niet te voorspellen en niet te vermijden, ze overkomen ons. We verliezen dierbaren door de dood, dat is onmiskenbaar. Maar we kunnen ook een partner verliezen door (echt)scheiding, ons werk kwijtraken of onze gezondheid achteruit zien gaan. 
Het omgaan met een verlies, het rouwen, is een reactie op het verlies en we doen dat allemaal op een eigen manier. 

Deze Retraite-dag gaan we het landschap van rouw verkennen op een meditatieve en creatieve manier. Want gevoel is niet altijd in taal uit te drukken. Er is een laag van voelen onder de woorden en kunstzinnige werkvormen kunnen een heel waardevolle verbreding in je naar boven halen die verder gaat dan weten met het verstand. De ontdekkingen die je kunt doen, zijn vaak verrijkend en helend. Door letterlijk vorm te geven aan je rouwproces, worden gevoelens zichtbaar en tastbaar. Anderen kunnen bijdragen en inspireren hierin, door wat zij tot uitdrukking brengen.

Deze retraite wordt begeleid door Thea van Haarlem en Jacinta van Harteveld.
Thea van Haarlem is kunstzinnig therapeute en maakte ook deel uit van de oprichtingsgroep van Hospice Issoria

Jacinta van Harteveld is opgeleid als verpleegkundige, onderzoeker en later als leidinggevende. Zij was betrokken bij het oprichten van Hospice Issoria in Leiden waar zij als coördinator werkte. Tevens volgde zij diverse opleidingen: Omgaan met Verlies, Werken met Gestolde Rouw, Systemisch Werken, en  de Traumatraining 'In wezen ben je heel gebleven'.

Startdatum/-tijd
Einddatum/-tijd
locatie

Dorpskerk / 't Trefpunt, Hoofdstraat 19, 2351 AA Leiderdorp

kosten
€ 30 inclusief koffie, thee en lunch
aanmelden

Ga naar het aanmeldingsformulier om u aan te melden.
Uw betaling graag digitaal: zie het aanmeldingsformulier voor de gegevens

extra informatie

Min aantal deelnemers 3 Max aantal deelnemers 8. Bij meer aanmeldingen kan er een tweede dag georganiseerd worden.

soort activiteit
Retraite